egy újpesti lakásmutyi ügy nyomozásáról

egy újpesti lakásmutyi ügy nyomozásáról

A 4. kerületi rendőrségen elszabotált lakásmutyi nyomozás

Sértetti indítványok a Fővárosi Főügyészséghez

2020. január 20. - LAKÁSMUTYI nyomozás (4. kerület, Budapest)

Tisztelt Fővárosi Főügyészség!

2020. 01. 13-án tanúmeghallgatásra került sor a XX. kerületi Rendőrkapitányságon, amelyen Andrikó Klára r. szds. asszony egy nagyon alapos jegyzőkönyvet (01200/2341-5/2019.bü.) vett fel, amely pontosan és részletesen dokumentálja a bűncselekmény(ek) alapos gyanúját felvető, 4. kerületi és – családunk mellett – a Fővárosi Önkormányzatot is mintegy 14,4 millió Ft-tal megkárosító lakásmutyit. A tényállást törvényesen rögzítő jegyzőkönyvet megköszönjük.

Azonban a tanúmeghallgatáson Andrikó Klára r. szds. asszony a sértetti tájékoztatóban szóban rámutatott, hogy a rendőrség nem nyomozhat a lakásmutyi ügyben, hiszen a rendőrség jogerős bírósági döntést nem vonhat kétségbe.

Csakhogy jelen ügyben a bíróság arra hivatkozással ítélte – jogellenesen - a lakásmutyizónak a lakást, hogy A 4. KERÜLETI RENDŐRSÉG JOGELLENES ÁLLÁSPONTJA SZERINT EBBEN AZ ÜGYBEN BŰNCSELEKMÉNY ALAPOS GYANÚJA NEM MERÜLT FEL.
Pl. dr. Kővári Tibor, a Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság elnöke 2019. 09. 30-án kelt, 2017.El.IV.D.10/37. sz. levelében ismételten – teljes bizonyító erejű közokiratban rögzítette, hogy „feljelentésük alapján ügyükben a rendőrség a nyomozást lefolytatta”.

Ebben a „nyomozásban” a rendőrség (legutóbb: 01040/1879/2019.bü, ügyintéző: Ráti István r. alezredes bűnügyi osztályvezető úr) kifejtette azon – álláspontunk szerint - jogellenes álláspontját, hogy szerinte a lakásmutyizó cselekményében nincs szándékosság, tehát a lakásmutyizó nem kívánta a lakás megszerzését, vagyis (a formál logika szabályai szerint) a – rendőrség jogellenes álláspontja szerint – a lakásmutyizónnak pusztán hatalmas mázlija volt.
- A rendőrség jogellenes álláspontja szerint a lakásmutyizó – közvetlenül örökhagyó halála után – éppen elővett egy öröklési szerződést, éppen a hagyatéki tárgyaláson jelent meg a közjegyzőnél ügyvédjével, de egyáltalán nem kívánta megszerezni a lakást, csak így alakult, hogy mégis megszerezte.
- Örökhagyó lakásának megszerzéséhez a lakásmutyizónak – a rendőrség jogellenes álláspontja szerint – elegendő a mázli, nem kellett eltartania és nem kellett eltemettetnie az örökhagyót, sőt a lakásmutyizó jogosult arra, hogy a Fővárosi Önkormányzat mintegy 14,4 millió Ft közpénzt költsön az örökhagyóra, aminek eredményeként a lakásmutyizó nyerészkedhet.
- A rendőrség jogellenes álláspontja szerint nincs itt semmiféle nyomoznivaló, nem kell még a telekkönyvet, a gyámügyes iratokat se leellenőrizni, a családunk is és a Fővárosi Önkormányzat is így járt, hogy a lakásmutyizó szerezhette meg a lakást.
- Erre a „nyomozásra” hivatkozik a bíróság! Tiltakozunk!
- A 4. kerületi rendőrség – törvényi kötelessége ellenére – évek óta nem hajlandó észrevenni és nem hajlandó jogi relevanciát tulajdonítani annak, hogy egyik oldalon (családunknál és a Fővárosi Önkormányzatnál mintegy 14,4 millió Ft közpénzt érintően) kizárólag a terhek merülnek fel, míg a lakásmutyizónál kizárólag a lakás megszerzése áll, amelyért a lakásmutyizónak semmiféle terhet nem kellett vállalnia. A rendőrség jogellenes álláspontja szerint mindez teljesen rendjén való, a terheket viselje családunk és - mintegy 14,4 millió Ft közpénz értékben - a Fővárosi Önkormányzat, örökhagyó lakása pedig legyen a lakásmutyizóé. Gyakorlatilag a 4. kerületi rendőrség jogellenesen elszabotált nyomozása tette lehetővé - családunk és a Fővárosi Önkormányzat megkárosításával - a lakásmutyit, olyannyira, hogy a lakásmutyizó – jogellenesen – még egy második lakást, az otthonunkat is el akarja kótyavetyéltetni  a lakásmutyizó ügyvédjének jogellenesen megítélt 540.405 Ft ügyvédi munkadíj miatt.

Ezért a Fővárosi Főügyészségtől, mint nyomozás felügyeleti szervtől is szeretnénk megkérdezni, - a szakmai tevékenységükre vonatkozó, a törvény szerint 15 napon belül kötelezően megválaszolandó adatigénylésként-, hogy Önök szerint törvényes-e, hogy a rendőrség – a nyomozás jogellenes elszabotálásával – a lakásmutyizónak juttatta a lakást és ezáltal 14,4 millió Ft közpénzt is. Igen? Nem? (Jogállami válasz: nem!)
Kérdeznénk még, hogy – törvényi kötelezettségeikkel összhangban – tudnák-e biztosítani a törvényes nyomozást, pl. – törvényi kötelezettségeikkel összhangban – megvizsgálva az igazunkat teljes bizonyító erővel alátámasztó közokiratokat, így a telekkönyvet, gyámügyes iratokat.

Fentiek szerint, törvényi kötelezettségeikkel összhangban, tekintettel a Fővárosi Önkormányzat jelzésére is továbbra is kérjük szíves tájékoztatásukat, hogy sértettként jogunk van-e alábbiakra:
1. Jogunk van-e sértettekként arra, hogy - törvényi kötelezettségeikkel összhangban – a nyomozás során megvizsgálják a lakásmutyizó által jogellenesen megszerzett ingatlan tulajdoni lapját?
2. Jogunk van-e sértettekként arra, hogy - törvényi kötelezettségeikkel összhangban – feltárják a tulajdoni lapra bejegyzett gondnokság körülményeit, így hogy – törvényes vizsgálat után – miért családtagunkat jelölte ki gondnokul a gyámhivatal, miért nem a lakásmutyizót, aki – teljes bizonyító erejű közokiratokkal igazoltan – nem tartotta el és nem temettette el örökhagyót.
3. Jogunk van-e sértettekként arra, hogy - törvényi kötelezettségeikkel összhangban – a nyomozás során megvizsgálják, hogy a lakásmutyizó öröklési szerződése, amely alapján lakásmutyizó megszerezte örökhagyó lakását – törvényi kötelesség ellenére – miért nem került bejegyzésre az ingatlan nyilvántartásba.
4. Jogunk van-e sértettekként arra, hogy - törvényi kötelezettségeikkel összhangban – a nyomozás során megvizsgálják, hogy a lakásmutyizó hogyan temettette el örökhagyót, miközben dr. Bakonyi Elvira közjegyző teljes bizonyító erejű közokiratba foglalta a család által kifizetett temetési számlát.
ad. 4. A lakásmutyizó arra hivatkozással is szerezte meg örökhagyó lakását, hogy ő temettette el örökhagyót.
5. Jogunk van-e sértettekként arra, hogy - törvényi kötelezettségeikkel összhangban – a nyomozás során megvizsgálják, hogy a lakásmutyizó hogyan tartotta el örökhagyót, miközben örökhagyót – rászorultsági alapon, mintegy 14,4 millió Ft közpénz igénybe vételével – 4 évig a Fővárosi Önkormányzat által fenntartott idősek otthona látta el.
6. Jogunk van-e sértettekként arra, hogy - törvényi kötelezettségeikkel összhangban – a nyomozás során megvizsgálják, hogy a lakásmutyizó hogyan tartotta el örökhagyót, miközben minden örökhagyó minden költségét a gondnok (és NEM a lakásmutyizó) teljesítette, pl. a közüzemi számlák is a gondnokhoz voltak átirányítva.
ad. 5. és 6. A lakásmutyizó arra hivatkozással is szerezte meg örökhagyó lakását, hogy ő tartotta el örökhagyót.
7. Joga van-e sértettként az örökhagyó ellátására mintegy 14,4 millió Ft közpénzt költött Fővárosi Önkormányzatnak, hogy a nyomozás előmozdítsa a lakásmutyizó törvényes felelősségre vonását.
8. Jogunk van-e sértettekként arra, hogy - törvényi kötelezettségeikkel összhangban – segítsenek a családunknak a lakásmutyizó által jogsértően megszerzett lakást visszakaphassuk.
9. Jogunk van-e sértettekként arra, hogy - törvényi kötelezettségeikkel összhangban – segítsenek a családunknak, hogy a lakásmutyizó ne tudja jogellenesen elárvereztetni dr. Kiss Ferenc végrehajtóval az otthonunkat.
- Mi nem engedhetjük meg magunknak, hogy a jövőben is elszabotálják a törvényes nyomozást, ezért – szükség esetén, törvényes védekezésül – a sajtóhoz, jogvédőkhöz fordulunk. Pl. a Baptista Szeretetszolgálat, köszönet munkásságukért, rendszeresen tematizálja, hogy idős embereket hogyan semmiznek ki a lakásmutyizók, amelyet – jogállamban (Magyarország az Alaptörvény szerint jogállam – rendőrségnek a nyomozás jogellenes elszabotálásával törvényileg tilos segítenie.
- Valamennyi korábbi beadványunkat fenntartjuk. Valamennyi észrevétel ismeretlen tettes(ek) ellen irányul.
- A nyomozást minden szükséges törvényes módon készséggel segítjük, és egyben kérjük, hogy – törvényi kötelességükkel összhangban – a nyomozás érdemére fókuszáljanak, olvassák el beadványainkat, adjanak választ sértetti érdeklődésünkre, gondoskodjanak a jogellenes végrehajtás törvényileg kötelező leállításáról és a mi esetleges meghurcolásunktól tartózkodjanak. Köszönjük. Az e-papírkénti beadvány a személyes adatokat is tartalmazza.
Budapest, 2020. 01. 20. Köszönettel és tisztelettel: a 3 sértett/feljelentő

A bejegyzés trackback címe:

https://ujpestilakasmutyinyomozas.blog.hu/api/trackback/id/tr1915418082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása