egy újpesti lakásmutyi ügy nyomozásáról

egy újpesti lakásmutyi ügy nyomozásáról

Roma ember (vagy bárki más) szerezhet-e – ügyvédi közreműködéssel és munka nélkül – lakást úgy, hogy – közokiratokkal igazoltan – nem tartotta el és nem temettette el az örökhagyót és – jogellenesen – a Fővárosi Önkormányzatnak is kárt okozott?

6. interneten nyilvános blogbejegyzés

2020. február 06. - LAKÁSMUTYI nyomozás (4. kerület, Budapest)

címzett: Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség
másolatban: Fővárosi Főügyészség

Tisztelt Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség!

A BRFK KGBEFO KBEO I. 2020. 01. 29-i kézbesítéssel – 8 napos panasztételi határidővel – 01000/7574/2019.bü. ügyszámon arról adott tájékoztatást, hogy a feljelentett cselekmény nem bűncselekmény, miközben a teljes ügy alapjául szolgáló 4. kerületi lakásmutyit – törvényi kötelessége ellenére – egyáltalán nem vizsgálta.

Kérjük, hogy – törvényeinkkel összhangban – törvényesen vizsgálják ki a lakásmutyi alapügyet, amelyről az ügyészség teljes bizonyító erejű közokiratban megállapította, hogy a lakásmutyizó nem tartotta el az örökhagyót (ld. 5. blogbejegyzés). Köszönjük.

Jelenleg – a legfelsőbb szintű politikai vezetés részvételével – a közbeszédben téma, hogy romák és nem romák munka nélkül ügyvédi közreműködéssel hogyan tehetnek jelentős pénzösszegre szert.

Az ügyintézésnek időbeli keretet szabva az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) 3. § 5. pontja szerint a SZAKMAI TEVÉKENYSÉGRE vonatkozó – az Infotv. 29. § (1) bekezdése szerint 15 napon belül kötelezően megválaszolandó - KÖZÉRDEKŰ ADATIGÉNYLÉSKÉNT ezért kérdezzük alábbiakat.
1. Roma ember (vagy bárki más) szerezhet-e – ügyvédi közreműködéssel és munka nélkül – lakást úgy, hogy – közokiratokkal igazoltan – nem tartotta el és nem temettette el az örökhagyót és – jogellenesen – a Fővárosi Önkormányzatnak is mintegy 14,4 millió Ft költséget okozott? Igen? Nem? (Jogállami válasz: nem.)
2. A lakásmutyizóra vonatkozik-e az Alaptörvény R) cikkének (2) bekezdése, mely szerint az Alaptörvény és a jogszabályok mindenkire kötelezőek? Igen? Nem? (Jogállami válasz: igen.)
3. Vonatkozik-e a nem roma sértettekre, az adófizetők közösségére az Alaptörvény XV. cikke? Igen? Nem? (Jogállami válasz: igen.) Vagy roma lakásmutyizó – az adófizetőknek is mintegy 14,4 millió Ft kárt okozva – mentesül-e a törvények alól. Igen? Nem? (Jogállami válasz: nem.) (Az Alaptörvény XV. cikke szerint: (1) A törvény előtt mindenki egyenlő. Minden ember jogképes. (2) Magyarország az alapvető jogokat mindenkinek bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj, szín, nem, fogyatékosság, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül biztosítja.)

Megjegyezzük, hogy a Btk. szerint a végrehajtó hivatalos személy, akire a Be. szerint feljelentési kötelezettség vonatkozik és a fenti határozat ezen törvényi kötelezettség teljesülését sem vizsgálta.

A teljes ügy kulcsa a lakásmutyi ügyében a törvényes következtetések hivatalbóli levonása, ezt kívánjuk – törvényeinkkel összhangban – jelen beadványunkkal segíteni, amely egyben panasz és közérdekű adatigénylés is. Várjuk – törvényi kötelezettségükkel összhangban – törvényes válaszukat és a lakásmutyizó törvénysértéseinek törvényes szankcionálását. Köszönjük.

Valamennyi korábbi beadványunkat fenntartjuk. Valamennyi észrevétel ismeretlen tettes(ek) ellen irányul.
A nyomozást minden szükséges törvényes módon készséggel segítjük, és egyben kérjük, hogy – törvényi kötelességükkel összhangban – a nyomozás érdemére fókuszáljanak, olvassák el beadványainkat, adjanak választ sértetti érdeklődésünkre, gondoskodjanak a jogellenes végrehajtás törvényileg kötelező leállításáról és a mi esetleges meghurcolásunktól tartózkodjanak. Köszönjük.

Az e-papírkénti beadvány a személyes adatokat is tartalmazza.

Budapest, 2020. 02. 06. Köszönettel és tisztelettel: a 3 sértett/feljelentő

A bejegyzés trackback címe:

https://ujpestilakasmutyinyomozas.blog.hu/api/trackback/id/tr8315461398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása