egy újpesti lakásmutyi ügy nyomozásáról

egy újpesti lakásmutyi ügy nyomozásáról

Az ATV "Küldj sztorit!" felhívására jelentkezés

4. kerületi LAKÁSMUTYI nyomozás

2020. február 19. - LAKÁSMUTYI nyomozás (4. kerület, Budapest)

Elküldve: 2020. február 19., szerda 10:01
Címzett: atvhirek@atv.hu <atvhirek@atv.hu>
Másolatot kap: fov.fou@mku.hu <fov.fou@mku.hu>; ellenorzes@orfk.police.hu <ellenorzes@orfk.police.hu>; panasz.orfk@orfk.police.hu <panasz.orfk@orfk.police.hu>; fokaptitkarsag.brfk@budapest.police.hu <fokaptitkarsag.brfk@budapest.police.hu>; nyosz@enternet.hu <nyosz@enternet.hu>; karacsony.gergely@parbeszedmagyarorszagert.hu <karacsony.gergely@parbeszedmagyarorszagert.hu>; szamado.tamas@budapest.hu <szamado.tamas@budapest.hu>; Dauner János dr. <Dauner.Janosdr@budapest.hu>; Varju László <laszlo.varju@parlament.hu>; hohn.krisztina@parlament.hu <hohn.krisztina@parlament.hu>; hohn.krisztina@ujkezdet.hu <hohn.krisztina@ujkezdet.hu>
Tárgy: jelentkezés az ATV „Küldj sztorit!” felhívására: 4. kerületi LAKÁSMUTYI (ujpestilakasmutyinyomozas.blog.hu)

ügyszámok:
Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság: 17.Pk.50.026/2020 - kéve, hogy – törvényeinkkel összhangban – NE FOLYTASSÁK AZ OTTHONUNKAT FENYEGETŐ JOGELLENES VÉGREHAJTÁST, KÖSZÖNJÜK
Budapest XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitányság: 01200/2341/2019.bü. (kézbesítve: 2020. 02. 19., 8 napos határidő) - KÉRVE A LAKÁSMUTYIZÓ JOGSÉRTÉSEIT FELTÁRÓ NYOMOZÁS TÖRVÉNYES FELGYORSÍTÁSÁT, KÖSZÖNJÜK EZT IS
Kapcsolódó ügyek: 01200/190/2020.bü. és 01000/7933/2019.bü. a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály

tájékoztatásul:
Némethné Jankovics Györgyi elnök asszonynak, Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetsége
Varga Balázs rendőr alezredes úrnak
Fővárosi Főügyészségnek és további, az ügyben érintett ügyészségi és rendőrségi szerveknek
a Fővárosi Önkormányzatnak és Varju László képviselő úrnak, az Országgyűlés Költségvetési Bizottsága elnökének köszönettel azért, hogy törvényeinkkel összhangban – segítenek a lakásmutyis közpénz tékozlás visszaszorításában

Tisztelt ATV!

Köszönjük a „Küldj sztorit!” kezdeményezésüket (http://www.atv.hu/kuldj-sztorit - melléklet).

Köszönjük továbbá a Jakupcsek Plusz 2020. 02. 10-i műsorát is, amelyben érintettek és a csalások felderítéséért – törvényeinkkel összhangban - tenni kész szakemberek szerepeltek.( http://www.atv.hu/videok/video-20200217-jakupcsek-plusz-2-resz-2020-02-10) Köszönjük továbbá egyéb műsoraikat is.

Egy újpest lakásmutyi ügyben – törvényes sértetti jogérvényesítésül – indítottunk egy blogot:https://ujpestilakasmutyinyomozas.blog.hu .

Esetünkben sikerült elérni, hogy már a nyomozóhatóság is teljes bizonyító erejű közokiratban rögzítette, hogy a lakásmutyizó nem tartotta el örökhagyót és– közpénzből – az örökhagyó önkormányzati fenntartású idősek otthonában lakott 4 évig halála előtt, továbbá a közjegyző teljes bizonyító erejű közokiratban rögzítette, hogy az örökhagyót a lakásmutyizó nem is temettette el.

Mégis ezen a ponton nem sikerül – törvényeink ellenére – továbblépni, a lakásmutyizó – durván jogsértően - megszerezte örökhagyó lakását, sőt még további lakásként a miénket is (az otthonunkat) el akarja árvereztetni a jogi képviselője számára jogellenesen megítélt 540.405 Ft ügyvédi munkadíj miatt. Az ügyvéd – jogsértően – feljelentéssel fenyegetőzik, ha tematizálni merjük, hogy a lakásmutyizó – a családunk mellett - a Fővárosi Önkormányzatnak is okozott mintegy 14,4 millió Ft kárt.

Professzionálisan tartjuk, amilyen sokrétűen járják körbe a témákat az ATV-ben. Erről az ügyről tud a Fővárosi Önkormányzat, ahonnan az ügyet továbbították a Budapesti IV. és XV. kerületi Ügyészségre, ezt köszönjük és Varju László képviselő úr, aki Újpest országgyűlési képviselője és az Országgyűlés Költségvetési Bizottságának elnöke, aki jogásszal való konzultációval próbál segíteni. Ezt is köszönjük.

Úgy látjuk, hogy az ügy – törvényes jogérvényesítésül – kizárólag a nyilvánosság erejével mozdulhat előre, hiszen a lakásmutyizó gátlástalansága a kerületben a lakosság számára irritáló. Ebben az esetben egy apró, ám lényegi lépés hiányzik, mégpedig az, hogy a nyomozó hatóság – törvényi kötelességével összhangban - arra a következtetésre jusson, hogy jogellenes az, hogy a lakásmutyizó nem tartja el, nem temetteti el az örökhagyót, mégis megszerzi a lakást. Sőt a mi otthonunkat is el akarja árvereztetni, mivel a család – törvényeinkkel összhangban – szólni mert a közpénz védelmében is.

Az ügy aktuális, hiszen jelenleg zajlik a társadalmi eszmecsere arról, hogy roma ember munka nélkül juthat-e ügyvédi segítséggel jelentős összeghez. Álláspontunk szerint nagyon fontos lenne, hogy senki (se roma, se nem roma) ne lakásmutyizhasson, ne szerezhessen munka nélkül mások (a köz és a család) kárára munka nélkül lakást.

Ezért a bíróságot és a végrehajtót is arra kérjük, hogy – törvényeinkkel összhangban – ne folytassák az otthonunkat fenyegető jogellenes végrehajtást és a nyomozó hatóság meg végre – szintén törvényeinkkel összhangban – jusson már a törvényes konklúzióra, hogy a lakásmutyi jogellenes. Köszönjük.

A Jakupcsek Plusz-ban szereplő Varga Balázs rendőr alezredes úr azt a reményt adó üzenetet közvetítette, hogy a rendőrség fel tudja deríteni a csalásokat, köszönet ezért, őt is meg fogjuk keresni ügyünkkel, esetleg az ATV stábjával közösen. És mivel a lakásmutyi az időseket sújtja, így a Jakupcsek Pluszban szintén szereplő Némethné Jankovics Györgyi asszonyt, a Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetsége elnökét is szeretnénk megkeresni ügyünkkel. Köszönjük a segítséget. Valamennyi észrevétel ismeretlen tettes(ek) ellen irányul.

Köszönjük segítségüket és minden jót kívánunk: a sértettek (a hivatalos eljárásokban ismertek az adataink)

http://www.atv.hu/kuldj-sztorit
KÜLDJ SZTORIT!
Kedves Olvasónk / Nézőnk!
Szeretné megosztani saját sztoriját, vagy ismer egy közérdeklődésre számot tartó történetet? Ha úgy gondolja, hogy története érdekes, és fontos lehet mások számára, vagy csupán kötelességének érzi azt a nyilvánosság elé tárni, küldje be nekünk a lentebb olvasható leírásnak megfelelően!
Az ATV hírszerkesztősége a történet pozitív elbírálása után, az Önnel történő kapcsolatfelvételt és a felmerülő részletek pontosítását követően az ATV.HU online híroldalon és/vagy az ATV televíziós csatornáinak hír- vagy magazinműsoraiban nyilvánosságra hozza azt.
Kérjük, csak olyan történetet küldjön be részünkre, mely amellett, hogy a közérdeklődésre számot tarthat, ellenőrizhető, bizonyítékokkal alátámasztható, és amelynek sem tartalma, sem nyilvánosságra hozatala nem ütközik hatályos jogszabályba! Ha utóbbiról nincs ismerete, a történet pozitív elbírálása esetén természetesen segítünk annak kivizsgálásában!
Kérjük, a sikeres feldolgozhatóság okán törekedjen a sztori helytálló, érthető, és a fontos részletekre is kiterjedő megfogalmazására!
Történetéhez az elbírálás után dokumentumot, képet, videót és hanganyagot is feltölthet!
A beküldés menete:
1. BEKÜLDÉS:
Küldje be sztoriját az atvhirek@atv.hu e-mail címre!
- Első körben kizárólag leírást fogadunk be, a rendszer a csatolt fájlokat automatikusan törli.
- Kérjük, amennyiben nem csupán e-mailben szeretné, ha felvennénk Önnel a kapcsolatot, tüntesse fel egyéb elérhetőségét is (pl. telefonszámát)!
- Ha történetéhez szeretne dokumentumot, képet, videót vagy hanganyagot is küldeni, az e-mailben tüntesse fel erre irányuló szándékát!
2. ELBÍRÁLÁS:
A sztori pozitív elbírálása esetén további egyeztetéshez felvesszük Önnel a kapcsolatot a megadott elérhetőségein (igény esetén telefonon, annak hiányában a feladó e-mail címén).
3. FÁJLFELTÖLTÉS (opcionális):
Pozitív elbírálás esetén szerkesztőink a kapcsolatfelvétel során tájékoztatást adnak a történethez tartozó fájl(ok) feltöltésének menetéről, mely röviden az alábbi követelményeket tartalmazza:
- Fájlt feltölteni kizárólag böngészőben, a fájlt letöltés nélkül is megnyitni / lejátszani képes fájlmegosztó oldalra lehetséges (pl.: Google Drive, YouTube, OneDrive, stb.).
- Feltöltés, majd a tartalom megosztása után annak megosztási linkje elküldendő az atvhirek@atv.hu e-mail címre.
Az ATV nem tart nyilván és nem tárol személyes adatokat, ide értve az e-mailben hivatkozott letölthető mellékleteket is.
Köszönjük megtisztelő bizalmát, várjuk a sztoriját!
Az ATV hírszerkesztősége

A bejegyzés trackback címe:

https://ujpestilakasmutyinyomozas.blog.hu/api/trackback/id/tr3215481198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása